A napokban díszítik is őket

2022.11.22. 16:19

Több településre megérkezett a város fája Zala megyében (videó)

Több városba, köztük Keszthelyre, Zalaegerszegre és Hévízre is megérkezett a város fája hétfőn. A napokban el is kezdik díszíteni őket, hogy az adventi időszakra teljes pompájában tündökölhessenek a karácsonyfák.

Fehér Márk

A feldíszített város fája Zalaegerszegen

Fotó: Fehér Márk

Zalaegerszeg fája hétfőn délelőtt megérkezett a városba melyet ezúttal is felajánlásnak köszönhet a város. 35 évvel ezelőtt, 1987-ben ültette el az Élsped Szállítmányozási és Fuvarozási Kft. tulajdonosa a cég telephelyén a ma már 10,5 méter magas ezüstfenyőt. A díszítésről a Városháza munkatársai gondoskodnak melyet kedden reggel meg is kezdtek és a nap folyamán teljesen elkészült. A karácsonyfa mellett ott lesz majd a kivilágított szán, a szelfi pont, majd december közepétől az élő Betlehem is, az Egerszegi Advent pedig csütörtöktől várja a látogatókat. 

 

Szelfipont a karácsonyfával a háttérben.
Fotós: Fehér Márk

A kertvárosba is az Élsped jóvoltából kerülhetett fenyő, mely egy 7 méteres ezüst fenyő.

 

Keszthelyen ugyancsak felajánlásból kapták a város fáját az ünnepi időszakra. Egy családi ház kertjében nőtt több, mint 8 méter magasra az elmúlt 15 évben az az ezüstfenyő, amelyet szakemberek vágtak ki hosszas tanulmányozás és méregetés után, majd daruskocsival emeltek egy hatalmas kamion platójára.

Keszthely város fáját emelik a helyére
Forrás:  Mészáros Annarózsa / likebalaton.hu

A Mayer család már adományozott a városnak karácsonyfát 8-10 évvel ezelőtt, az egy normannfenyő volt, s már növesztik a következő példányt.

 

Hévízre is megérkezett a fenyő, melyben az ünnepek alatt gyönyörködhetnek az arra látogatók. A három település közül ez a város volt a leggyorsabb, hiszen az ő fenyőjüket már hétfőn karácsonyfává varázsolták, melyet bárki megtekinthet Hévízen a Festetics téren. 

Forrás: Hévíz Város Önkormányzata

Forrás: likebalaton.hu, Balaicz Zoltán (facebook), Hévíz Város Önkormányzata (facebook)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában