Igyekeznek változatos programot összeállítani

2022.11.18. 18:30

Pályaorientációs nap várta a diákokat a zalaegerszegi kórházban

Orvososat játszani sok gyerek kedvenc elfoglaltsága. Az elmúlt hetekben sok fiatalnak volt rá módja a valósághoz közeli körülmények között ismerkedni a gyógyítással.

Arany Gábor

Takács Edina figyeli, ahogy társa, Hozbor Hédi Cserép Fanni irányítása mellett vért vesz

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Többéves hagyományt követve a Zala Megyei Szent Rafael Kórház is bekapcsolódott az egészségügyi szakdolgozói, illetve a kereskedelmi és iparkamara szervezte pályaorientációs programba. Ennek részeként általános iskolás diákok ismerkedhettek a kórházi munkával. Az intézmény ápolási igazgatója, Dancs Jenő elmondta, idén nyolc alkalommal fogadnak pályaválasztás előtt álló diákokat. Igyekeznek változatos programot összeállítani számukra, érdekességeket bemutatni a demonstrációs teremben. Ilyen például az elsősegélynyújtás, az újraélesztés, a vérvétel. Emellett láthatják, miként zajlik a beteg ellátása, a csecsemők ápolása, és szimulátor segítségével az időskorral járó bajok kezelésével is ismerkedhetnek.

A diákoknak  Vadas Zoltánné egészségügyi gyakorlatvezető tartott rövid ismertetőt
Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Pénteken a diákok egyike, a zalaszentiváni iskola 7. osztályába járó Hozbor Hédi a vérvételt próbálta ki Cserép Fanni 15. évfolyamos ápolótanuló irányítása mellett. A műveletet imponáló ügyességgel hajtotta végre Hédi, ennek ellenére nem jegyezte el magát az egészségüggyel. Ahogy mondta, még nem tudja, mi szeretne lenni.

A választáshoz segítséget nyújthatnak a hasonló, szakmákat bemutató programok. Ilyeneket szeptember óta folyamatosan szervez az iparkamara, ahogy erről a szervezet pályaorientációs tanácsadója, Virágné Ujj Ilona szólt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában