Immár 13. alkalommal

2022.11.08. 12:55

Márton-nap a lovászi és a tormaföldi hegyen

Az elmúlt hétvégén tartotta meg a hagyományos a Márton-napi pincebejárást, borkóstolót a Szent János-hegyért Egyesület tagsága, immár 13. alkalommal.

Korosa Titanilla

A pincejárás első helyszínén, a kútfeji hegyen a Márton-nap résztvevői

Fotó: Korosa Titanilla

A program, melyen a lenti társegyesület tagjai közül is többen jelen voltak, rendhagyó módon most Lovásziban, a kútfeji hegyháton kezdődött, az egyesület két helyi tagja, Kövesdi Zoltán és Kománovics Péter látta vendégül a résztvevőket és mutatta meg az idei borait. Itt Keléné Juhász Ilona, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket.

- Lovásziból a tormaföldi lakosi hegyhátra mentünk, ahol öt gazda borait kóstoltuk meg, este pedig a művelődési házban vacsorával zártuk a napot - sorolta a vasárnap programját a szervező egyesület vezetője, aki köszönetét fejezte ki a segítőknek, a tormaföldi önkormányzatnak az anyagi támogatásért a rendezvény lebonyolításához, illetve a tornyiszentmiklósi önkormányzatnak, amely rendelkezésükre bocsátotta a faluautót. - Nagyon szép és jó borokat kóstoltunk a remek hangulatú rendezvényen, évről évre tapasztalható a fejlődés, az igényesség a tárolóedények használatában és a borok minőségében is. Ezért nagyon fontosnak tartjuk a hasonló rendezvényeket, mikor a gazdáknak és a vendégeknek lehetőségük nyílik megkóstolni egymás borait és tapasztalatokat cserélhetnek, hiszen minden évjárat más és más. Egyre szárazabb az időjárás, a mustok erjedése, a borok tisztulása mindig új feladatok elé állítja a gazdákat, de a kihívásokkal jól megbirkóznak. Reméljük, hogy a borversenyeken kézzelfogható lesz a munka eredménye. 

A civil szervezet vezetője hozzátette, jövőre is tervezik megtartani hagyományos rendezvényeiket, illetve két év kihagyás után februárban újra meg kívánják rendezni a dél-zalai újbormustrát. 

 

 

 

Címkék#márton nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában