Színes programok

2022.11.15. 11:05

Lentiben és Gutorföldén is megtartották a hagyományos Márton-napi rendezvényt

Az elmúlt hét végén Lentiben és Gutorföldén is megtartották a hagyományos Márton-napi rendezvényt. Gutorföldén pincejárást és ezzel együtt borkóstolót szerveztek. Több mintegy 50 résztvevővel a rádiházi hegyen kezdődött a program, ahol 5 pincéhez látogattak el és ízlelték meg a gazdák idei borait.

Korosa Titanilla

Orbán Alexandra, Fitos Nikolett, Büki Péter, Poscher Antal, és Tóth István a gutorföldei borkóstolón

Fotó: Korosa Titanilla

Nem maradt el a hegyháton szokásos libafogóverseny sem, ez alkalommal Bencze Bálint volt a leggyorsabb a nevezők közül. Ezután a társaság a Balog-hegyen folytatta a borkóstolót nyolc pincében, majd este a művelődési házban vacsorával és zenés mulatsággal zárták a napot. 

Lentiben a helyi Kertbarát Kör Egyesület is megtartotta Márton-napi ünnepségét, ez alkalommal a hegyi pincejárás elmaradt, az egyik városi étteremben került sor a programra vacsorával egybekötve. Az újborok bírálata azonban nem maradt el, a gazdák a vacsora keretében mutatták be az idei nedűket a tagságnak. Röszler Attila, a civil szervezet elnöke arról számolt be, hogy az idei év kellemes évjáratot, kellemes savakat, értékelhető cukorfokot hozott, ez mutatja a gazdák fokozódó szakértelmét, tapasztalatát.

A libavacsora és a jó borok mellett megemlékeztek Szent Mártonról, a hozzá kapcsolódó hagyományokról is, a tagok egy csoportja műsorral készült, benne versekkel, dalcsokorral, majd az újborok megáldására is sor került.

Lentiben a kertbarátkör szervezett Márton-napot, középen Röszler Attila köszöntötte a tagságot. Fotós: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában