Reformáció 505

2022.11.02. 12:23

Koszorúzással emlékeztek Luther Mártonra Zalaegerszegen

Luther Márton, a hittudomány professzora ötszázöt évvel ezelőtt, 1517. október 31-én tűzte ki azt a kilencvenöt pontot tartalmazó vitairatot, mely az egyház megújulásához, a reformációhoz vezetett.

ZH

Forrás: Bérces Edit

A zalaegerszegi történelmi protestáns közösségek, az evangélikus és a református gyülekezet a Csány téri evangélikus templomban közös istentisztelet keretében ünnepelt, majd a reformátorok, Luther Márton és Kálvin János szobrát koszorúzták meg.

Forrás: Bérces Edit

Az istentiszteleten Zsugyel Kornél evangélikus lelkész a házigazda szerepében úrvacsorát osztott mindkét felekezet híveinek. A prédikációt Kinde Zsófia lelkész Pál apostol útmutatása alapján tartotta. Dr. Kostyál László evangélikus presbiter olvasta fel a boldogmondásokat, amíg Hodánics Péter református lelkész a liturgiát vezette.

Forrás: Bérces Edit

Luther Márton lábánál Hodánics Péter református lelkész és Döklen István az evangélikus gyülekezet gondnoka, Kálvin János mellszobránál pedig Zsugyel Kornél evangélikus lelkész és Koncz János a református gyülekezet főgondnoka helyezett el nemzeti színű szalaggal díszített koszorút Reformáció 505 felirattal.

Forrás: Bérces Edit
Forrás: Bérces Edit
Forrás: Bérces Edit

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában