Újabb rezsicsökkentő intézkedések

2022.11.24. 16:30

Hévízen több mint egy hónapra bezárják a sportpályát

Inflációkövető áremelésekről döntött a hévízi képviselő-testület az étkeztetés és a temetői díjak esetében.

Péter B. Árpád

Munkában a képviselő-testület. Ezúttal kismértékű áremelésekről is döntöttek

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Papp Gábor polgármester az ülés után azt mondta lapunknak, e tekintetben az idei áremelkedésekkel és az inflációval nem is kalkuláltak, gyakorlatilag – mivel korábban nem, vagy csak kismértékű változások voltak –, a 2021-es árszintet érvényesítették. Módosult az idegenforgalmi-adó is: a központi rendelkezéseknek megfelelően, egyeztetve a helyi ágazati szereplőkkel, ezentúl 597 forintot kell fizetni éjszakánként a vendégeknek, ami 49 forinttal több az eddiginél.

A városvezető úgy fogalmazott: a testület folyamatosan hoz rezsicsökkentő intézkedéseket, most például úgy döntöttek, hogy a sportpályákat a jövő héten bezárják, s majd január 9-én nyitják újra a létesítményeket.

A képviselők elfogadták, hogy december 22-től január 8-ig – a központi rendelkezésekhez alkalmazkodva – igazgatási szünetet tartanak a városházán, amikor nem lesz ügyfélfogadás, az elektronikus felületek azonban működnek ez idő alatt is. A testület arról is határozott, hogy Hévízen december 15-én 16 órától tartják a közmeghallgatást.

A testület megszavazta, hogy kezdeményezik a gyógyhelyfejlesztési projekt támogatási szerződésének módosítását, 2023. május 25-ét jelölve meg a volt buszpályaudvar megújításának befejezési határidejeként. Erre azért van szükség, mert a beruházás közben előre nem látott statikai problémák merültek fel. A vis maior miatt Hévíz korábban bruttó 250 millió forintos plusz támogatási igénnyel fordult a kiíró szervezetekhez, ám erről még nem született döntés.

– A vis maiort leszámítva futó projektjeinkre nem kértünk kiegészítő forrásokat, a kivitelező ezért most leginkább veszteséget minimalizál, hiszen 2020-as árakon dolgozik, amelyekhez képest legalább négyszeresére nőttek a költségek – tette hozzá Papp Gábor. – Az önkormányzatnak e beruházásokban nincs pénze, mivel uniós forrásokból finanszírozzuk a munkákat, amelyek befejezéséhez időre van szükségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában