Készülnek a télre

2022.11.16. 16:00

A nagykanizsai Netta-Pannonia Kft. is feltöltötte sótároló raktárait (videó)

A közterületek gondozása és a kaszálási feladatok mellett a téli síkosságmentesítés, illetve a hóeltakarítás is a Netta-Pannonia Kft. feladatai közé tartozik a dél-zalai városban. Szerda reggel ez utóbbival kapcsolatban gépszemlével egybekötött tájékoztatót tartott a társaság.

Pásztor András

Áfra Barnabás ügyvezető (balról), Balogh László polgármester és Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője a gépszemlén

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Áfra Barnabás, a társaság ügyvezetője elmondta: teljes mértékben felkészültek a téli időszakra, gépeik állapota kifogástalan, és megfelelő mennyiségű sót és érdesítőanyagot tároltak be a következő időszakra.

– Rendelkezünk négy darab nagy kombinált járművel, ezek egyaránt alkalmasak hótolásra, illetve sószórásra – vette át a szót Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője, aki hozzátette: két  Multicar és négy járdatakarító gépük is van, sőt szerződés alapján további gépeket is munkába tudnak állítani, ha szükséges. – Ezen kívül 600 tonna sót és 200 tonna érdesítőanyagot is betároltunk, hiszen 185 kilométernyi közúton, 33 kilométernyi járdán, 35 kilométernyi mellék- és hegyi úton, valamint 175 buszmegállóban és legalább kéttucatnyi parkolóban kell elvégeznünk a hóeltakarítást.

Mint elhangzott: a hóesés kezdetétől számított 2 órán belül kell elkezdeni a főközlekedési és tömegközlekedési útvonalak tisztítását, majd a belvárosi útszakaszok, a gyűjtőutak, a mellékutak és a hegyi utak következnek.

Balogh László polgármester is részt vett a gépszemlén, s mint mondta: a Netta-Pannonia Kft. évek óta jól végzi a közterületek gondozását és a téli hóeltakarítást.

– Az idén közel 45 millió forintos keretet biztosítottunk a téli munkálatokra, de fizetni csak az igénybe vett szolgáltatás után kell – árulta el a polgármester, aki a helyi rendeletre is felhívta a lakosság figyelmét, azaz az ingatlanok előtti járdaszakaszokat a tulajdonosoknak kell takarítani és mentesíteni a síkosságtól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában