Balesetek

2022.11.05. 21:10

A közúti közlekedés áldozataira emlékeztek Egerszegen

Másfél évtizeddel ezelőtt hazánk útjain a közlekedés 1203 halálos áldozatot szedett. Ennek mementója az a kopjafa, amely 2007 óta a közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztet.

Arany Gábor

Grácián atya mondott imádságot az elhunytakért, valamint az élőkért

Fotó: Arany Gábor

A tizenöt éves hagyományt követve a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésben a közlekedési balesetben elhunytakra emlékeztek szombaton délután a Magyar Gáz- és Olajipari Múzeumban. A rendezvényen Kósi Ferenc, a Zalai 76 Motoros Egyesület elnökségi tagja köszöntötte a résztvevőket.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság nevében Horváth László alezredes és  Lábodi Judit őrnagy koszorúzott
Fotós: Arany Gábor 

Mint a rendezvény kapcsán Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezet elnöke felidézte, a rendszerváltás évében 2400 áldozatot szedett a közlekedés hazánk útjain. Azt már a statisztikákból tudjuk, hogy 1200-1400-an vesztették életüket közlekedési balesetben még a 2000-es évek elején is. Az objektív felelősség elvének bevezetése, a 2008. május 1-je után a gyorshajtásért kiszabott büntetés alól nem lehetett kibújni. Ezt követően egy-két év alatt a személyi sérüléses közúti balesetek száma közel 30 százalékkal, a balesetben meghaltaké több mint felével csökkent. Jelenleg évente 4-500-an vesztik életüket az utakon. Idén ez a szám várhatóan megközelíti az félezret.

A megemlékezésen Grácián atya mondott imádságot az elhunytakért, valamint az élőkért, hogy biztonságban közlekedjenek, és megáldotta a résztvevőket, akik ezt követően megkoszorúzták a kopjafát, és mécseseket gyújtottak az elhunytak emlékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában