Pokolgép

2022.11.07. 12:16

A heavy metal hőskorszakát idézték meg a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban

A heavy metal műfajának hazai hőskorszakát, a Pokolgép korai lemezeinek időszakát elevenítette fel az a szombat esti koncert, aminek a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok adott helyet. Totáis Metal elnevezéssel egy olyan alkalmi formáció lépett színpadra, amelynek zenészei a múltban hosszabb-rövidebb ideig mindannyian tagjai voltak a Pokolgépnek.

Gyuricza Ferenc

Kalapács József (balról) és Rudán Joe a Totális Metal koncerten Fotó: Gyuricza Ferenc

A zenekar dobosa Tarca László, basszusgitárosa Pazdera György volt – ők mindketten az 1994-ig tartó időszakban zenéltek a legendás hírű csapatban. Gitárosként a zenekar első négy stúdióalbumán – Totális metal, Pokoli színjáték, Éjszakai bevetés, Metal az ész – szereplő  Nagyfi László, valamint a 2001-ben csatlakozott, s közel 10 éven át a Pokolgépben játszó Nagy Dávid lépett színpadra, míg az énekesek a klasszikus korszak arcát és hangját jelentő Kalapács József, illetve utóda, Rudán Joe voltak. A program ennek megfelelően jórészt az első négy album dalaira épült, de Rudán Joe-val az 1991-es Adj új erőt albumot is megidézték. 

A koncert előzenekara az Omen volt, amit Nagyfi László és Kalapács József hozott létre, miután 1990-ben távoztak a Pokolgépből. Ennek a formációnak kettejük közül ma már csak Nagyfi tagja, ám három dal erejéig Kalapács is csatlakozott az Omenhez.

 

Címkék#pokolgép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában