Magyar építészet

2022.10.04. 00:01

Zalai Prima Díj 2022 – Bemutatjuk Kurucz Szabolcsot

Kiskunfélegyházán született 1972. július 18-án.

Tanulmányait a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, majd a Móra Ferenc Gimnáziumban érettségizett. DLA okleveles építészmérnöke, vezető tervező. A Kós Károly Egyesülés diplomás vándorépítésze, valamint a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi tagja.
Speciális szakmai érdeklődése a geobiológia, építészetbiológia, ősépítészet, építészek nélküli építészet. Fontosabb megépült, építés alatt lévő és tervezett épületek sorai tükrözik munkáját:

  • Lenti, Városi uszoda rekonstrukció
  • Izsák-Kisizsák, Katolikus templom
  • Keszthely, Belváros rekonstrukció – Fő tér, Piac, Rákóczi tér és műemléképületek homlokzatai
  • Lakitelek, Hungarikum Liget (volt Népfőiskola), Biblia ház

Számos hazai kiállításokon, előadásokon, publikációkban fellelhető munkássága (Vándoriskola 1989-1999. (ismertető könyv), csoportos képzőművészeti kiállítás Kiskunfélegyházán fiatal kiskunfélegyházi alkotók műveiből). Keszthely, belváros rekonstrukciójáért 2018-ban elnyerte a Podmaniczky-díjjat a Forma Zrt. tagjaként, valamint 2020-ban az Év Balatoni Lakóháza 2020. díjjat is a Keszthely, Castelli- villa felújításáért, bővítéséért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában