Este fáklyás emlékező séta is lesz

2022.10.23. 14:32

Térzenével és koszorúzással emlékeztek a hősökre Nagykanizsán (videó)

Nagykanizsán a Deák téren a Nagykanizsai Fúvószenekar ünnepi térzenéje nyitotta az október 23-ai programok sorát.

Benedek Bálint

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A város prominens személyiségei előtt ünnepélyes zászlófelvonást követően az ünneplők az '56-os emlékkertben koszorúztak. Majd a forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából a HSMK-ba szervezték meg az emlékműsort.

A HSMK előtti térre érkeztek meg a "Kanizsa Fúvószenekar" tagjai, valamint a "Nagyanizsai Császár Huszárok"
Forrás: Farkas Róbert

Itt mondott emlékbeszédet Balogh László polgármester. Kiemelte: a múlt nem történelem. Mert élő szövete álmokat sző és irányt mutat, ez alkotja a lelkünket, melyre mércét adó cselekedetek rótták fel a magyar ember lényegét: a szabadság kitörölhetetlen vágyát és szeretetét.

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– 1956. október 23-a e szabadság érzésének és szeretetének legtisztább lobbanása – folytatta. – Ezt a lobogást a magyar nemzet fiai és lányai mutatták meg az egész világnak: '56 ezért világtörténelmi csoda. Mert egy kis közösség révén megnyilvánult annak hite és reménye, hogy megrendíthető a megrendíthetetlen. Általuk lehetünk szabadok, küzdhetünk újra a szuverenitásunkért, a kultúránk és a hagyományunk értékeiért. Ők a példa, akik előtt felelősek vagyunk önmagunkért és a gyermekeinkért.

A programok sorát este fáklyás emlékező séta zárja, amely 18 órakor a Kórház-kápolnától indul és az '56-os emlékkert, az Erzsébet-tér érintésével a Deák-térig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában