Hagyomány

2022.10.25. 08:00

Snapszer versenyt rendeztek Csesztregen

Nemrég hatodik alkalommal tartotta meg a helyi Korhatártalan Klub a hagyományos snapszer versenyét.

Korosa Titanilla

snapszerben mérték össze tudásukat a klubok versenyzői

Fotó: Korosa Titanilla

A csesztregi nyugdíjasklub tagjai meghívták a Lenti Civil, valamint a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub tagjait, illetve Kobiljéből is érkeztek vendégek. A jó hangulatú, izgalmas kártyaversenyt végül a csesztregiek nyerték szoros küzdelemben, második a lovászi, harmadik pedig a szlovén klub lett. A díjakat Bedő Róbert polgármester és Király József, a verseny szervezője adta át. A házigazdák ötödik alkalommal bizonyultak a legjobbnak ebben a műfajban.

Király Edit, a Korhatártalan Klub vezetője arról is beszámolt, hogy a kulturális programok iránt is aktívan érdeklődik a tagság. Színházlátogatáson vettek részt Zalaegerszegen, megtekintették A tanú című darabot, illetve további két hasonló látogatás is tervben van Zalaegerszegen és Szombathelyen.

Novemberben részt vesznek a lovászi klub által szervezett megyei tekeversenyen, illetve saját programjukat, a hagyományos faültetést is megtartják, bővítik a hársfaligetet két csemetével. Nem marad el az ilyenkor szokásos krumplisütés sem, és az újbort is megkóstolják. Decemberben könyvbemutató szerepel a programban, a csesztregi felmenőkkel rendelkező Kovács Krisztián mutatja be első, Hiányzó történetek című kötetét a Hagyományok Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában