Önkormányzati ülés

2022.10.26. 18:34

Nem emelkednek a jövő évben sem az önkormányzat szociális lakások bérleti díjai Lentiben

Erről is döntöttek egyebek mellett a képviselők a szerdai önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Pexels

Jelenleg 18 darab szociális jellegű bérlakás esetében áll fenn határozatlan idejű szerződés a bérlőkkel, ebből 16 bérlakás a Kossuth u. 2. szám alatti ingatlanban található – hangzott el az ülésen. A kimutatás szerint 23 szociális jellegű bérlakás esetében a bérleti szerződések lejártak, a bérlők jogcím nélküli lakáshasználók. Az önkormányzatnak jelenleg 19 szociális jellegű kiadatlan bérlakása van, ezek közül 16 szintén a Kossuth út 2. szám alatti emeletes házban. A lakbérek mértékét még 2017-ben határozta meg a testület, összkomfortos lakás esetén 388 forint havonta négyzetméterenként, komfortos lakásnál 262 forint, félkomfortos lakás bérlete 157 forint, komfort nélküli lakás esetén pedig 79 forint a díj. Az összegeket a testület felülvizsgálta és a jelenlegi gazdasági helyzetet, valamint a lakosság teherbíró képességét figyelme véve nem kívánják ezeket emelni.

Az ülésen döntöttek a képviselők arról is, hogy biztosítja az önkormányzat saját forrásból a szükséges önerőt ahhoz a pályázathoz, melynek keretében játszóteret alakítanak ki a mumori, bárszentmihályfai és lentikápolnai városrészekben. A projekt összes költsége több mint 15 millió forint, melyhez mintegy 800 ezer forint az önerő összege. 

Kiemelt képünk illusztráció!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában