A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány évek óta támogat magyar kórházakat

2022.10.10. 19:00

Multifunkciós betegőrző monitorral gazdagodott a megyei kórház gyermekosztálya

Hordozható betegőrző monitorral gyarapodott a megyei kórház gyermekosztálya alapítványi felajánlásnak köszönhetően, a készüléket hétfőn adták át.

Arany Gábor

Pappné Kerkai Bernadett, a gyermekosztály vezető ápolója, Kellermayer Bernadette és Füzes Lesley-Anne, az alapítvány aktivistái, dr. Gárdos László, Douglas Arnott és dr. Lupkovics Géza az új készülékkel Fotó: Arany Gábor

Skócia nemzeti költője, a 18. században élt Robert Burns nevét viselő alapítvány 2005-ben jött létre Budapesten, árulta a karitatív szervezet elnöke, Douglas Arnott (tiszteletbeli elnöke Sir Alexander Ferguson).  Az alapítvány eredete a skótok hagyományos ünnepéhez, a költő tiszteletére világszerte évente megtartott Burns-supperhez, azaz vacsorához köthető. Ennek bevételét ajánlották fel egy budapesti gyermekkórház támogatására anno 1998-ban, majd folytatásaként kezdte meg működését az alapítvány, amely a Magyar-Skót Baráti Társasággal együttműködve évről évre több magyar, regionális feladatot ellátó kórházat támogatott, köztük a Szent Rafaelt is.

Dr. Lupkovics Géza, az intézmény orvosigazgatója az adomány kapcsán kiemelte, országos összevetésben a Szent Rafael kórház gyermekosztálya a legjobb mutatókkal rendelkezik. Ez igaz a szakemberek felkészültségére, létszámára és munkájuk egyik fontos mérőszámára, a csecsemőhalandóságra is.
Dr. Gárdos László, az osztályt vezető főorvos a kétmillió forint értékű betegőrző monitorról elmondta, ezzel multifunkciós és hordozható eszközt kaptak. A páciens számos, életfontosságú paraméterét képes figyelni s még a kilélegzett levegő szén-dioxid-tartalmát is, emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában