Pedagógusokat érzékenyített a program

2022.10.20. 13:30

Láthatatlan vacsora Zalaegerszegen (videó)

Szerdán este 25 zalaegerszegi pedagógus szorult segítő támogatásra, amikor a Véndiófa étteremben igyekezett vacsorázni.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Hajdú Kata, mögötte Bognárné Bengő Hajnalka, Domján Nikolett, fekete szemüvegben Takács Gábor, Mádl Péter, Kovács Lívia.

Fotó: Pezzetta Umberto

A nem látók életérzésével szembesültek, természetesen úgy,  hogy szemtakarót viseltek, miközben elfogyasztottak egy háromfogásos menüt. A nem mindennapi tapasztaláshoz a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház jóvoltából kaptak lehetőséget. A Bognárné Bengő Hajnalka irodavezető által szervezett program célja, hogy átérezhetővé váljanak a látássérültek eligazodási problémái. A vacsorán részt vett a látását 14 éves korában elvesztett Takács Gábor és a látássérülteket segítő Peszleg Katalin is, ők további ismeretekkel szolgáltak az érzékszervi képességbeli hiánnyal élők mindennapjairól. A résztvevők első benyomásaik alapján arról számoltak be, hogy romlott a tér és időérzékelésük, de élesebbé váltak a hallás, tapintás, ízlelés útján szerzett információk, s nőtt bennük a segítők iránti bizalom.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában