A zalai szakember újabb feladata

2022.10.11. 14:00

Könnyid László vezeti a turisztikai minőségtanúsító testületet

Zalai kötődésű szakember vezeti a nemzeti szálláshely-minősítést lebonyolító Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testületet (MTMT). A szervezet ügyvezető igazgatójává október elsejétől Könnyid Lászlót nevezték ki.

Péter B. Árpád

Újabb fontos feladat vár a Hévízhez és a Nyugat-Balatonhoz kötődő szakemberre

Forrás: MTÜ

Könnyid László korábban másfél évtizeden át, 2004-től 2019-ig a hévízi Hotel Európa fit vezérigazgatója volt, s közben 2017 márciusától 2018 decemberéig betöltötte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöki posztját is

Ezt követően négy évig a Magyar Turisztika Ügynökség Zrt. turizmusstratégiai, később turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettesként dolgozott. Könnyid Lászlót idén júliusban az MTÜ Zrt. új ügyvezető testületeként létrejött háromfős igazgatóság tagjává választották, illetve továbbra is tagja a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) kuratóriumának.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testületet feladata a minőségértékelési és -biztosítási folyamatok fejlesztése, bevezetése, valamint folyamatos karbantartása, az ezeket kiszolgáló technológiai és adminisztratív támogatással, valamint a szükséges edukációs, szemléletformáló tevékenységekkel együtt.

A kormány tavaly kötelezővé tette a szálláshely-minősítést. Ezen, felmenő rendszerben, valamennyi szolgáltatónak át kell esnie, később pedig üzleti kommunikációjában kötelező használnia az elnyert csillagokat. Mindez azt szolgálja, hogy a kínálatban eligazodni kívánó vendégek pontos és ellenőrzött információkra alapozhassák utazási döntéseiket, foglalásaikat.

Mindennek érdekében az MTMT megállapodást kötött a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, valamint a Hotelstars Unionnal, s átvette azokat az erőforrásokat, amelyek eddig is a szállodák és a panziók minősítését szolgálták. A már korábban is működő rendszer továbbfejlesztésével pedig felkészült a szervezet az összes szálláshelytípusra vonatkozó, kötelező minősítés bevezetésére, valamint további turisztikai védjegyek kezelésére – közölte honlapján a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában