Leader-pénzek, programokra

2022.10.01. 17:00

Hévíz a helyi termékek népszerűsítésére koncentrál

A közelmúltban összesen 21 millió forintot nyert három pályázaton a Hévíz-Balaton Zalai Dombhátak Leader-egyesület.

Péter B. Árpád

A Hagyomány és innováció című fesztiválon a magyar kutyafajtákkal is megismerkedhetett a publikum

Fotó: A szerző

Papp Gábor, Hévíz polgármestere, a szervezet elnöke elmondta: a pályázatok mindegyike száz százalékos támogatottságú, önerőt nem igényelnek. A három projekt egyikét már megvalósították: a közelmúltban nagy sikerrel rendezték meg a fürdővárosban a Tiszta Forrás Dalkör „Hagyomány és innováció” címet viselő népművészeti fesztiválját, amelyre 5 millió forintot nyert a civil közösség. 

A Hagyomány és innováció című háromnapos népművészeti fesztivált népdalgála zárta
Fotós: A szerző

Ma pedig a „Válaszd a hazait!” elnevezésű programot rendezik, amely a helyi termékek népszerűsítését célozza. Erre 8 millió forintot kapott a Leader-egyesület. Délelőtt a termelői piacon előadások és bemutatók várták a vendégeket, s főtt a bajai halászlé, délután pedig az Egregyi Múzeum előtti téren volt például szabadtéri LED-mozi, dal, tánc, utána 18 órától kerti parti következik. 

Ugyancsak nyolcmillió forintot nyert Hévíz az adventi és szilveszteri programokra. A karácsony előtti hétvégéken a zalai termékeket népszerűsítik a piacon: neves séfek készítenek majd különféle ínycsiklandó étkeket, helyi alapanyagokból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában