Sikerült megoldani az elhelyezésüket

2022.10.19. 19:30

Házi kedvencként tartott tyúkokat hajítottak ki Nagykanizsán

Pelikán Miklós, Traktor Bonifác és Traktor János névtáblával a nyakában kapirgált nemrégiben a nagykanizsai Tripammer utcai temetőhöz vezető vasúti híd mellett három tyúk.

Benedek Bálint

Pelikán Miklós, Traktor Bonifác és Traktor János

Forrás: "Élettér"

A nem mindennapi városi vendégek meglepték az egyik kutyát sétáltató járókelőt, aki azonnal értesítette az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesületet. Skanecz Tamás telepvezető és kollégái sem emlékeznek arra, hogy valaki ilyen módon szabadult volna meg baromfiktól. A nyakukba akasztott táblák alapján azt gondolják, házi kedvencek lehettek, valószínűleg ezért nem kerültek a fazékba.

A tyúkok nyakába akasztott névtáblák Forrás: "Élettér"

- Nem megoldás az ilyen bánásmód, a szárnyasok kiszaladhattak volna az úttestre, de egy vad is könnyen lecsaphatott volna a védtelen állatokra - mondta Skanecz Tamás. - Bár alapvetően kutyákkal és macskákkal foglalkozunk, fel lehet bennünket hívni más állatok kapcsán, akár névtelenül is, s akkor keresünk megoldást az adott problémára. Szerencsére gyorsan sikerült megoldani az elhelyezésüket, a további életüket szabadon élhetik fajtatársaik között, falusi környezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában