Információ

2022.10.27. 14:54

Forgalomkorlátozások november 2-tól Zalaegerszegen

November 2-tól Zalaegerszeg több helyszínén forgalomkorlátozások lesznek útjavítási és - felújítási munkák miatt, közölte a polgármesteri hivatal.

ZH

Megújul a Petőfi Sándor utca Kossuth Lajos utcától Takarék közig tartó déli oldali járdaszakasza.  A munka november 2-án, szerdán kezdődik. A kivitelezés idején a gyalogos forgalmat az északi oldalra terelik. Az útszegély cseréje miatt a déli oldali forgalmi sávot lezárják a forgalom elől, az utcaszakaszt egyirányúsítják. A zavartalan munkavégzés érdekében a Kossuth Lajos utcáról nem lehet behajtani, mivel a szembejövő forgalom részére biztosítják az északi oldali sávot, a Kossuth Lajos utca irányába. A Takarék köz az Ady Endre utca felől lesz megközelíthető, de a kihajtás mindkét irányban megoldott. A Szalagház mögötti útról kizárólag balra lehet kanyarodni a felújítás teljes ideje alatt. A kivitelezés előreláthatólag 3 hetet vesz igénybe. 

Aszfaltoznak a zalaegerszegi Fagyal utcát az Öreghegyi úttal összekötő önkormányzati út keleti oldali szakaszán, mintegy 120 méter hosszban november 2-án a reggeli óráktól. A szakasz teljes szélességben aszfaltburkolatot kap, s a kivitelezés érinti a csomópont kiépítését, mely csak teljes útzár mellett végezhető. A kivitelezési munka várhatóan 2 napot vesz igénybe, ez idő alatt az átjárás nem biztosítható.

Zalaegerszeg-Botfa városrészben folytatódik az aszfaltozás az Alsó-Avashegyi utca déli oldalától északi irányban mintegy 85 méter hosszban, szintén november 2-tól. A beruházás az utat teljes szélességében érinti, a szakasz előreláthatólag 2 napig nem lesz járható.

A Virág utca mintegy 45 méter hosszú szakaszán teljes szélességű útfelújítási munkák kezdődnek november 2-án, ez az utca sem lesz átjárható. A forgalmat a Virág utcától délre lévő Harangláb utcaára terelik. A kivitelezés várhatóan 3 napot vesz igénybe.

A Ságodi utca 116-es és 122-es házszáma közötti szakaszán járdafelújítást végeznek november 2-tól november végéig. A kivitelezés a járda 105 méter hosszának teljes felületét érinti, az árok felőli részen kerti szegélyt építenek. A kapubejárók előtti járdaszakaszok is megújulnak. Az ingatlanok bejáratai korlátozottan, illetve esetenként nem lesznek használhatók. A gyalogos közlekedés a keleti oldali járdára terelődik.  Az önkormányzat a korlátozások miatt a lakosság türelmét és megértését kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában