Zaol podcast péntekenként

2022.10.06. 18:00

A Helikon Kastélymúzeum idén látogatói rekordot dönt

Péntek reggel elindul a zaol.hu podcast-sorozata. Első vendégünk Pálinkás Róbert, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum igazgatója, aki a szombati vadászünnepről is beszél az adás során.

Péter B. Árpád

A Zaol podcast első vendége Pálinkás Róbert volt

Fotó: Fehér Márk

Mostantól péntekenként jelentkezünk érdekes, izgalmas beszélgetésekkel a zaol.hu-n. A félórás műsorokban a megye jeles személyiségeit látjuk vendégül.

Ezen a héten Pálinkás Róberttel, a keszthelyi Festetics-kastély direktorával beszélgettünk szerkesztőségünkben, s tőle azt is megtudtuk: rekordot hoz ez az év a történelmi falak között, hiszen a turizmus „bezzegévében”, 2019-ben 241 ezer látogatót fogadtak, s ezt a számot már idén október elején elérték, így tehát „ami ezután történik, hab lesz a tortán” – bocsátotta előre az igazgató.

Pálinkás Róbert szólt a szombati Vadászati kultúra ünnepéről is, felelevenítve: 12 éve álmodtak egy nagyot Tóth Csabával, a Vadászati múzeum vezetőjével. Elhatározták, életre hívják a Festetics trófeaszemlét, később pedig „becsatlakozott” hozzájuk a Vadászati Kulturális Egyesület, amely éves országos rendezvényének helyszínéül választotta a Helikon Kastélymúzeumot.

Mindeközben megépült és „benépesült” a Vadászati múzeum, a következő lépésként pedig hamarosan megnyílik a hagyományos vadászati módokat bemutató kiállítás.

– Az elmúlt évtizedben elértük azt, hogy országosan jegyzett vadászati kulturális központtá avanzsáltunk – tette hozzá Pálinkás Róbert, aki azt is elárulta: további fejlesztéseket terveznek. Szerinte Zala azért is különleges, „mert itt él velünk a természet, az pedig kegyelmi állapot, hogy mi bármikor kisétálhatunk az erdőbe, akárcsak nézelődni vagy épp szarvasbőgést hallgatni. Mindez Európában csak nagyon keveseknek adatik meg”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában