A szenátusi képviselők a fürdőváros értékeivel is megismerkedtek

2022.10.24. 20:00

A cseh turisták érdeklődnek Hévíz iránt

Bial Tiborral, a Cseh Köztársaság budapesti nagykövetével folytatott megbeszélést a minap Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki Zalakaroson találkozott a diplomatával, majd a következő napon egy cseh delegációt fogadott a fürdővárosban.

Péter B. Árpád

Bial Tibor és Papp Gábor idegenforgalmi és gazdasági témákról is tárgyalt

Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor Novák Ferenc zalakarosi polgármester invitálására vett részt a találkozón, amelyen Bial Tiborral közösen áttekintették a zalai települések és Csehország együttműködési lehetőségeit.

A hivatalos programot követően Hévíz első embere négyszemközti megbeszélést folytatott a nagykövettel, amelyen partnerségi kapcsolatok kialakításáról, a közlekedési lehetőségek bővítéséről, illetve további idegenforgalmi és gazdasági témákról esett szó.

– Elsősorban a turizmusról, illetve a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéséről beszélgettünk, már csak azért is, mert korábban jártunk Ostravában, ahol egy reptérfejlesztő céggel egyeztettünk – mondta el a találkozó után Papp Gábor.

Papp Gábor arról is tájékoztatta a nagykövetet, hogy a cseh vendégek évek óta szívesen és nagy létszámban járnak Hévízre, s ezt a tendenciát szeretnénk erősíteni.

Papp Gábor és Kepli József János egyeztetett a cseh szenátus több tagjával is
Forrás: ZH

A vezető diplomatával érkezett delegáció a következő napon Hévízre is ellátogatott. A megbeszéléseken a régiós együttműködés fontosságáról tárgyaltak a felek, illetve arról, miként lehet erősíteni a pandémia miatt átmenetileg meggyengült kapcsolatokat.

A vendégeket Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester fogadta. A cseh delegáció – amelynek több szenátusi képviselő, illetve a nagykövet-helyettes is tagja volt – később megismerkedett Hévíz nevezetességeivel.

A cseh vendégek előbb egy prezentációt láthattak és hallhattak a fürdővárosról, a gyógytóról, illetve az arra épülő gyógyászati

lehetőségekről, valamint megismerkedhettek a város szállás- és programkínálatával, s szó esett a régiós együttműködés fontosságáról és előnyeiről is. A turisztikai fejlesztések mellett szóba került új testvérvárosi kapcsolat kialakításának lehetősége is.

A látogatókat ezt követően a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársa, Berta-Tóth Manuéla kalauzolta körbe a városban, majd a vendégek a Hévízi-tó nyújtotta lehetőségeket is kipróbálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában