Szeptember 14-től visszakapták az eljárás jogát.

2022.09.16. 15:00

Újraindult a honosítási eljárás az Autóklubnál

Újra fogadják honosítási eljárásra a külföldről behozott gépjárműveket a Magyar Autóklubnál. Kiss Ambrus, a civil szervezet Nyugat-dunántúli Regionális Szervezet elnöke arról számolt be, hogy újabb jogszabályi módosítást követően szeptember 14-től visszakapták az eljárás jogát.

Arany Gábor

Mint ismeretes, tavaly szeptember 8-án jelent meg az a kormányrendelet, ami október 8-tól lehetővé tette, hogy országos hálózattal rendelkező szervezetek is elvégezhessék személygépkocsik és – 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó – tehergépkocsik honosítási eljárását, valamint taxi-, illetve oktatógépkocsik műszaki vizsgáztatását. A kritériumnak egyedül a 44 műszaki állomással rendelkező Magyar Autóklub felelt meg, ily módon másfélszeresére nőtt a honosítást elvégző vizsgahelyek száma az országban. Az igényeket jelzi, hogy július végéig 1884 honosítást végeztek el csak a MAK 10 nyugat-dunántúli műszaki állomásán. Augusztusban azonban jogszabályváltozás miatt ezt a tevékenységet fel kellett függeszteni, ez a helyzet változott meg most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában