Húsz évesek

2022.09.15. 07:30

Tiszta Forrás Dalkör: Gálával, sok vendégfellépővel ünnepelték a születésnapot Hévízen

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a hévízi Tiszta Forrás Dalkör. A Hagyomány és innováció című népművészeti fesztivál záróeseményén majdnem tucatnyi csoport lépett fel a Városháza dísztermében.

Péter B. Árpád

Már a próbákra is ünneplőbe öltöztetik a lelküket… A 20 éves Tiszta Forrás Dalkör a születésnapi találkozón

Fotó: A szerző

Papp Gábor, Hévíz polgármestere kijelentette: az egyesület tagjait nemcsak az alapításkor jellemezte lelkesedés és szorgalom, hanem az elmúlt két évtizedben folyamatosan és töretlenül munkálkodtak. Mindennek eredményeként több alkalommal kapott a Tiszta Forrás Dalkör Aranypáva-díjat, illetve a KÓTA legmagasabb minősítését is megszerezte, méghozzá öt alkalommal. Az elmúlt két év pedig nagyon fontos dologra világított rá, fogalmazott a város első embere. 

– Egy ilyen civil szerveződés, legyen bármi is, ami miatt a tagjai megszervezik magukat, összejárnak és dolgoznak, pontosan azt mutatja meg, amely miatt a közösség létrejött s működik – folytatta Papp Gábor. – Ez pedig az összetartás, az egymásra figyelés, az egymásról való gondoskodás, és persze most, a Tiszta Forrás Dalkör esetében, a hagyományok őrzése, elő- s továbbadása. 

A város vezetője azt mondta: minél többen vesznek részt, kapcsolódnak be az egyesületek, klubok, szervezetek munkájába, annál erősebb az emberek közötti érzelmi és információs háló, amely növeli a társadalmon belüli bizalmat és együttműködési készséget. 

A dalkör elnöke lapunknak leszögezte: elrepült ez a húsz esztendő, amely teli volt élményekkel, köztük külföldi fellépésekkel is. Az elmúlt két év azonban kemény volt, de úrrá lettek a nehézségeken. 

– A járvány bezárt bennünket is, de a technikát felhasználva mi folyamatosan próbáltunk – emlékezett Hontvári Lászlóné, a Tiszta Forrás Dalkör Egyesület vezetője. – Nem mehettünk sehová, ám minden tagunk odaült a saját számítógépe elé, és így tartottuk a próbáinkat. Ez az év talán hoz egy kis fellélegzést, s úgy tűnik, újra megerősödünk. 

Az egyesület vezetője szerint a népdal szeretete tartja össze őket, hiszen elénekelhetik a bánatukat, az örömüket, és már a próbákra is ünneplőbe öltöztetik a lelküket. Ez pedig erőt ad, a mindennapokban is, tette hozzá Hontvári Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában