Új helyszínen a fesztivál

2022.09.04. 20:30

Sport- és családi nap volt Kaszaházán

Első alkalommal tartottak őszi fesztivált Kaszaházán a Windoor Sport- és Szabadidő Központban. A városrész hagyományos programját eddig a Gólyadombon rendezték, ezúttal új helyre költözött a rendezvény.

Mozsár Eszter

A gyerekek nagy kedvence volt az ugrálóvár

Fotó: Seres Peter

A helyszínválasztást az indokolta, hogy szerették volna a sportot, az egészséges életmódot és a szórakozást egybekötni, mondta lapunk érdeklődésére Németh Gábor. A településrész önkormányzati képviselője hozzátette, tavaly augusztus 20-án volt itt hasonló próbálkozás, ám úgy döntöttek, hogy ezentúl az őszi településrészi fesztiválok sorához kapcsolódva szeptember elején várják majd a családokat a könnyed, nyár végi kikapcsolódásra.

A rendezvényt Balaicz Zoltán nyitotta meg, aki felidézte a városrész tekintélyes közösségi múltját. Az elsős írásos emlékek 1344-ben említik először a településrészt, ahol később 1800-ban téglagyárat, majd a várossal összekötő, ötven cölöpből álló hidat építettek, s Kaszaházán állt egykor egy, a város közösségi életében fontos szerepet játszó vendéglő is.

A fesztiválon a Göcsej Kutya Klub őrző-védő bemutatóval indította programját, mellette a közönség láthatott capoeira bemutatót, a kicsik örömére fellépett a Kalimpa Színház, majd a Westside TSE, az esti jó hangulatról pedig DJ Rebell gondoskodott. A családi napon több állomásból álló menetleveles játék és légvár szórakoztatta a gyerekeket, valamint kézilabda bemutató és labdarúgó mérkőzés színesítette a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában