Értékelés

2022.09.03. 17:00

Nyárbúcsúztató lecsóparti a besenyői nyugdíjasklubnál

Hagyományosan lecsópartival búcsúztatta a nyarat szombaton délután a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány nyugdíjas klubja. A jeles alkalommal értékelték az eddig végzett közös munkát és megbeszélték az őszi terveiket is.

Fincza Zsuzsa

Együtt búcsúztatták a nyarat a besenyői nyugdíjasklub tagja

Fotó: Fincza Zsuzsa

A Bérczesné Erzsi, Kénerné Erzsi, Farkasné Erzsi, Némethné Rózsi, Nagyné Rózsi, Pappné Mari, Szakonyné Mari, Béresné Kati és Farkas Ernő a lecsó mellett paprikáskumplit is készített a jó étvágyú, 34 tagú szépkorú csapatnak és vendégeiknek.

- Örülünk, hogy a koronavírus-járvány miatti 2 év kihagyás után újra megrendezhettük, immár a 6. alkalommal a nyárbúcsúztatónkat, bízunk benne, hogy ezúttal is lendületet ad az őszi munkákhoz. Egyébként van mint ünnepelnünk, hiszen a nyár elején a klub Szivárvány Dalköre a zalai és a dél-alföldi népdalcsokrával "Kiemelt Arany" minősítést kapott a Nyugdíjas Ki mit tud, Népek Tánca - Népek Zenéje című verseny országos döntőjén. Felléptünk a lovászi és a csácsi dalos találkozón, legutóbb a falumúzeumi és a helyi ünnepi rendezvényen, s már készülünk az októberi andráshidai Vass Lajos népzenei megmérettetésre - tájékoztatta lapunkat Bérczes Tivadarné, a klub vezetője.

- A mai találkozó legnagyobb erénye, hogy mindenféle kötöttség és előre megírt forgatókönyv nélkül, mint öreg barátok, egy tányér egyszerű étek és egy pohár bor mellett jóízűt beszélgetünk, tervezgetünk - van is mit, hiszen 3 hét múlva egy modern, állandó helytörténeti kiállítás megnyitásával egybekötött nagyszabású elszármazottak találkozót szervezünk - tette hozzá Horváth Miklós, az alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában