Sajtótájékoztató

2022.09.21. 18:00

Nem tervez leépítést az Éljen VárosuNK! Egyesület

A keddi közgyűlésen meghozott döntések a kanizsaiak érdekeit szolgálják – e szavakkal vezette fel sajtótájékoztatóját dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióvezetője és helyettese.

Pásztor András

Pillanatkép a múlt heti közgyűlésről. Az ÉVE-frakció álláspontja szerint a költségek megtakarítása nem eredményezhet létszámleépítést

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Mint azt dt. Fodor Csaba elmondta: a víziközművagyont azért nem adták át az államnak, mert megítélésük szerint az állam semmilyen garanciát nem vállal a szolgáltatási színvonal megtartására, sőt, az sem vehető biztosra, hogy később nem adja magánkézbe az állam a vízműveket, ahogy tette korábban az autópályákkal is. Az ÉVE frakcióvezetője azt is hozzátette: a vízművek rossz anyagi helyzetéért az Orbán-kormány okolható, hiszen a mai napig 2009-es árszinten kötelesek szolgáltatni a cégek.

Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese a költségvetés kiigazítása kapcsán elmondta: azért nem fogadták el Balogh László javaslatait, mert ezek az intézkedések közel 200 ember elbocsátását jelentették volna.

Mint azt Horváth Jácint hozzátette: felállítottak egy munkacsoportot, mely a hónap végéig kidolgozza, miként lehet 620 millió forintot megtakarítani az idei évben. A költségcsökkentés ugyanakkor nem érintheti a szociális intézményeket, illetve a bölcsődéket és óvodákat, azaz mindent elkövetnek, hogy a gyerekek ne érezzenek semmit a megszorításokból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában