Az Úr segítségét kérték a fiatalok

2022.09.05. 20:30

Megkezdődött a református hittanév Hévízen

Istentisztelettel kezdődött a hittanév a református gyülekezetben. Az alkalom végén a gyerekek bátorító ajándékot is kaptak.

Péter B. Árpád

Tanévkezdés alkalmából a fiatalok ajándékot is kaptak a gyülekezettől, amit Kotora Erika és Kotora Pál adott át nekik

Forrás: ZH

Péntekné Vizkelety Márta hévízi lelkipásztor igehirdetésében azt mondta: „Hálát adunk a mi mindenható és szerető Istenünknek a mögöttünk lévő nyár minden öröméért, áldásáért, a pihenéssel eltöltött napokért, a családunk körében megélt minőségi időért, s azért, hogy egészségben megőrzött mindannyiunkat.” A fiatalok felé fordulva pedig leszögezte, az Úr kegyelméből együtt indulhatnak el a 2022–23-as tanévben. 

– Bizony, sokak életében nagy változást hoz az új tanév – folytatta a lelkész –, hiszen az óvodai hittanosaink közül hatan most kerültek az általános iskolába. Hálát adunk értetek, és kérjük az Úr segítségét. 

A nagyobbakhoz szólva Péntekné Vizkelety Márta figyelmeztetett, minden egyes évvel picit nagyobb a követelmény, többet kell teljesíteni, s ez csak Isten segítségével lehetséges: az ő támogatása, lelkiereje szükséges ahhoz, hogy fiataljaink helytállhassanak az iskolákban, hangsúlyozta a lelkész. 

– Mindannyian megtapasztaljátok majd, hogy nem vagytok egyedül a tanév során – fordult a gyerekekhez a tiszteletes. – Sem, amikor az iskolába mentek, sem akkor, ha ott vagytok, s az otthonaitokban sem, tanulás közben. Az Úr gondoskodó szeretetével ott áll mellettetek, támaszkodjatok bátran rá. Isten ebben erősít és segít majd bennünket Szentlelke által minden egyes hittanórán, gyermek- vagy ifjúsági alkalmon is. 

Péntekné Vizkelety Márta azt kérte a hittanos diákoktól: úgy induljanak el reggel az óvodába, az iskolába, hogy kérik az Úr segítségét azért, adjon testi és lelki erőt a feladatok teljesítéséhez. S ugyanez, vagyis az imádság a szülők, nagyszülők feladata is. 

A fiatalok a gyülekezettől tanszercsomagot kaptak, majd Kotora Pál és Kotora Erika gyermekhitoktató az óvodai hittanfoglalkozások és a gyermek-istentiszteletek rendjéről beszélt, utóbbiak az előttünk álló vasárnapon kezdődnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában