Hat önkormányzati lakás felújításáról is döntöttek

2022.09.30. 18:30

Közlekedési változások Keszthelyen

A keszthelyi önkormányzatnak is az a célja, hogy minél több lakással rendelkezzen, s ezekkel az ingatlanokkal tudjon segíteni a pályázóknak, rászorulóknak.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Civil kezdeményezésre visszaneveztük a Sörház utcát, amely a jövőben ismét Reischl Imre nevét viseli

Fotó: Péter B. Árpád

Egyelőre több a jelentkező, mint a felkínálható otthon, de ezen fokozatosan igyekeznek javítani – bocsátotta előre Manninger Jenő polgármester a testületi ülést követő sajtótájékoztatón, majd arról beszélt: a lakásalapba befolyt összegeket építésre és felújításra használhatják, a képviselők pedig most arról döntöttek, önerőből hat ingatlant újítanak fel, jórészt Keszthely belvárosában.

A politikus arról is beszélt, közlekedési változásokról is határoztak, amelyekre a városstratégiai bizottság tett javaslatot. Hamarosan a Vaszary Kolos utcában megszűnik a jobbkézszabály s egyirányú lesz a Rákóczi utca vasúthoz közelebbi szakasza, amiről lakossági kezdeményezés után döntöttek, akárcsak arról, hogy a jövőben nem lesz „fekvőrendőr” a Római utcában, ám ezt a forgalomlassító bordát onnan nem messze, a Madách utcában kihelyezik, mert ott szükség van erre.

Manninger Jenő elmondta: a testület felemelte a szociális rendeletben szereplő összeghatárokat átlagosan 50 százalékkal, annak érdekében, hogy az emelkedő nyugdíjak mellett is tudjanak a rászorulók támogatásért fordulni a helyhatósághoz.

Emellett döntöttek a Goldmark művelődési központ és a városi könyvtár összevonásáról is, de ezzel kapcsolatban a polgármester leszögezte: az nem jár elbocsátásokkal, s mindkét (tag)intézmény megtartja a nevét is. Mindez január 1-jén lép életbe.

A testület a Sörház utcát – több civil szervezet javaslatára, kezdeményezésére – „visszanevezte”, így a belvárosi közterület a jövőben újra Reischl Imre nevét viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában