Fesztivál

2022.09.04. 17:52

Játszóteret avattak Bazitán, de hamarosan új óvoda is épül

Fesztivált rendeztek szombaton Bazitán, ahol egyúttal az elkészült játszóteret is felavatták. Az ünnepség után jókedvű, estig tartó mulatság szórakoztatta az ide látogatókat.

Mozsár Eszter

Szilasi Gábor (jobbra) és Balaicz Zoltán (mellette) ajándékokat is hozott a gyerekeknek. Fotó: Fehér Márk

Az elkerített, modern elemekkel felszerelt, 11 millió forint önkormányzati forrásból megépült játszótéren először a helyi ovisok adtak rövid műsort, majd Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, fontos, hogy a választókörzetében élő gyermekek jól érezzék magukat, megfelelő környezetben nőjenek fel. Landorhegyen több játszóteret újítottak fel, míg Gálafejen tavaly, idén Ebergényben, most pedig Bazitán adhatnak át új játszóteret, sorolta a képviselő. A jövőben folytatják a gyermekekért végzett munkát, ugyanis közel 500 millió forint értékben, uniós forrásból egy teljesen új óvoda épül majd a városrészben. Szilasi Gábor bejelentette továbbá, hogy a Kovács Károly Városépítő Program keretében a Toposházi utca is megújul a közeljövőben.


 Az ovisok azonnal birtokba vették az új  létesítményt Fotó: Fehér Márk 

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki emlékeztetett, a város tíz éve indította az oktatási, nevelési intézmények felújítását célzó programját. Felidézte, pénteken adták át a félmilliárd forintból megújult Eötvös-iskolát, zajlik több mint 700 millió forintos ráfordítással a Széchenyi-technikum modernizálása, nemsokára elkezdődik az Apáczai Művelődési Központ tornacsarnokának negyedmilliós beruházása, s a Deák-technikum felújítása. Az önkormányzat helyi és állami uniós forrásokat vesz igénybe, s mint mondta, a TOP Plusz programba tudták beilleszteni a bazitai óvoda építését is.

A gyerekek a Kalimpa Színház műsorát hallgatják Fotó: Fehér Márk
 

Az ünnepség a Kalimpa Színház műsorával folytatódott, majd később az óvoda mellett a Laposa Julcsi Band, Tomeebuli és Éder Gabee szórakoztatta a közönséget. Közben jótékonysági főzés, légvár, kézműves játszóház várta a a családokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában