Együtt dolgoznak a gyermekekért

2022.09.02. 09:30

Idén is ajándékcsomaggal köszöntötték az elsősöket hévízi Illyés-iskolában

Új intézményvezetővel kezdődött a tanév a hévízi Illyés-iskolában. Csepregi Mária helyettese alsóban Bohárné Leposa Lívia, felső tagozaton pedig Góth Imre lett.

Péter B. Árpád

Papp Gábor és a város képviselői ajándékokkal köszöntötték az elsősöket Fotó: Péter B. Árpád

Az évnyitón Papp Gábor polgármester és a képviselő-testület tagjai, a szokásoknak megfelelően, ajándékcsomaggal köszöntötték az elsősöket, ami előtt a városvezető azt mondta: büszkék arra, hogy Hévíz finanszírozásában, a tanév kezdetére elkészült a megújult iskolaudvar, több mint 500 négyzetméternyi rekortánnal és sok új játék- s élményelemmel. A 25 milliós beruházást pedig majd újabb követi: rendbe teszik az udvar posta felőli részét is. 

Papp Gábor felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat idén is biztosít iskolakezdési támogatást a hévízi gyermekek családjának, az igényeket – minimális adminisztrációval – október 31-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatalban. Ez nyolcezer forint jelent diákonként.

Az egyik első osztály a hévízi tanévnyitón Fotó: Péter B. Árpád
 

Csepregi Mária intézményvezető beszédében előrebocsátotta, több mint 300 diákkal kezdik a tanévet: a jövő nyárig hátra lévő 183 napot. 

– Jelenléti oktatásra készülünk – folytatta –, hiszen felmérések bizonyítják, hogy a digitális munkarend például az energiafelhasználás tekintetében elég sok terhet ró a családokra. A tanévre a nevelő-testület olyan programtervet állított össze, amely természet- és környezetvédelmi, kulturális, művészeti és sportrendezvényeket is bőséggel tartalmaz. 

A szülőkhöz fordulva az intézményvezető kiemelte, szoros kapcsolatra törekszenek velük, nyílt és őszinte kommunikácóval, hiszen „együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében: a gyermekért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában