Sírig tartó szerelem

2022.09.20. 09:30

Hatvan éve boldog házasok – gyémántlakodalom Zalaegerszegen

Hatvan évvel ezelőtt a Mária Magdolna-plébániatemplomban mondta ki a boldogító igent a 77 éven át Zalaegerszegen élt Büki László és felesége, Magdolna.

Mozsár Eszter

Büki Lászlóné Magdolna és Büki László a zalaegerszegi nagytemplomban Fotó: Fehér Márk

Szombaton visszatértek és Stróber László apátplébános, valamint a család előtt tettek fogadalmat. Az évfordulós áldást követően ünnepi ebédre volt hivatalos a közel hetvenfős vendégsereg. 

Az „ifjú pár” jelenleg Zalakaroson tölti mézesheteit. Mint mondták, látszik, hogy nemcsak egymáshoz, de a fürdővároshoz is hűségesek, idestova 47 éve térnek vissza egy kis pihenésre, amikor csak tehetik.

Háttérben a család Fotó: Fehér Márk
 

A boldog, fiatalos házaspár jelenleg a fővároshoz közel, Bernadett leányuk közelében él immáron négy és fél esztendeje, így többet láthatják a huszonéves unokákat is. S amíg Magdolna otthon serénykedik, László régi szakmáját gyakorolva bútorasztalosként tevékenykedik egy építési vállalkozónál. Annyit még elárultak, a férj szüleinek példájára erősítették meg fogadalmukat. Bizony nagyon izgatottan várták a nagy napot, s annak idején természetesen az ezüst- és az aranylakodalmat is megtartották. 

Büki László nem ismeretlen Zalaegerszegen, ugyanis fél évszázadot töltött a helyi teke egyesületnél, annak főtitkára és elnöke volt. Előtte az Építők csapatának serdülő labdarúgójaként sportolt, majd egy sérülés után játékvezető lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában