A második ütem munkálatai zajlanak

2022.09.19. 16:35

Folytatódik a zalaegerszegi Szent Család Óvoda építése

Negyed százada kezdte meg működését a Szent Család Óvoda, az intézmény teljes felújításának első fejezete lezárult, a második ütem munkálatai is zajlanak. Erről is szó esett hétfőn a helyszínen tartott tájékoztatón.

Arany Gábor

A részvevők a Köztársaság úti szárny építkezését is megtekintették

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Az új, Czobor Mátyás utcai szárny már elkészült, és a Köztársaság útján is elkezdődött az építkezés, ott a befejezés jövő nyárra várható. Az intézmény jelenleg öt csoportban 122 gyermeket fogad, ahogy erről Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető beszámolt. Az építkezés miatti helyszűkében a három csoportszoba mellett a tornaterem és a kápolna is többfunkcióssá vált, árulta el. Az óvoda jelképezi a családok, a város és az egyház összefogását, ennek köszönhető a fejlődésük, mondta.

A sajtótájékoztató résztvevői a kápolnában
Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A közel 900 millió forint értékű beruházás kapcsán Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2014-ben indult a városban a nevelési, oktatási intézmények felújításának 10 éves programja, és ez nemcsak az önkormányzati intézményeket érinti. Szólt arról is, hogy hamarosan sorra kerül a ságodi, bazitai óvoda és a Napsugár bölcsőde.

A nevelési, oktatási intézmények korszerűsítése nem kerülhet hátrányba a gazdasági nehézségek ellenére sem, mert ez az életünkről, az értékeinkről, a megmaradásunkról szól. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg.

Az óvoda Bárány csoportja
Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Egyik álma valósult meg ezzel a beruházással, mondta Stróber László apátplébános, s hozzátette, nagy szükség van arra az emberségben, hitben értéket őrző nevelésre, amit ez az óvoda nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában