Testületi ülés

2022.09.30. 19:30

Energia-veszélyhelyzet: Hévízen is spórolni kényszerülnek

Tizenegy napirendi pontról tárgyaltak a hévízi képviselők a szeptemberi ülésükön. Ezek között módosították a város idei költségvetési rendeletét.

Péter B. Árpád

Hévízén is jelentős takarékossági programról is határozott a testület

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Ezzel kapcsolatban Papp Gábor polgármester jelezte, a büdzsé főösszege nem változott, gyakorlatilag technikai átvezetések történtek. A grémium módosította a szociális szolgáltatásokról szóló rendeletét is, amelynek értelmében az idősek otthonában a napi térítési díj november 1-től az eddigi hatezerről hétezer forintra nő a közüzemi díjak és a nyersanyagárak jelentős változása miatt.

Október 1-jétől a házasságkötés díja is emelkedik Hévízen. Ezentúl azoknak, akik a városháza dísztermében mondják ki a boldogító igent, 25 ezer, akik külső helyszínen, 40 ezer forintot kell fizetniük, de a helyiekre az eddig is alkalmazott kedvezmények továbbra is érvényesek maradnak.

Papp Gábor az ülést követően jelezte: korábban már tárgyalt a testület a parkolási bérletek áráról, most pedig elfogadták a január 1-jétől életbe lépő új díjszabást, ám úgy döntöttek: még vizsgálják a rendszert, s ahol szükséges, korrigálják azt.

Az energia-veszélyhelyzetre tekintettel az önkormányzatra és intézményeire vonatkozóan jelentős takarékossági programról is határozott a testület, s ezzel együtt úgy döntöttek a képviselők: megvizsgálják, hogyan tudnak a jövőben az egyes intézmények a lehető legtakarékosabban működni úgy, hogy a feladataikat továbbra is ellátják.

A grémium megszavazta, hogy az Illyés Gyula Általános Iskola udvarának felújításakor leszerelt kültéri játékokat visszaveszi a Nagykanizsai Tankerületi Központtól, és azokat ingyenesen átadja Nemesbük önkormányzatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában