Látványos!

2022.09.06. 18:00

A kanizsai Bognár Boglárka és párja a világ leghíresebb tökkiállításán járt

A nagykanizsai származású Bognár Boglárka párjával, Harangozó Gáborral Németországban a seegräbeni Juckerhof világhírű tökkiállításán járt. A látványos, különféle tökökből készített alkotások mellett számos homokból készült szobrot is megtekinthettek a nagy kiterjedésű parkban.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

A világ legnagyobb tökkiállítása 1997 óta várja a látogatókat. Az ötletgazda Jucker testvérek, Martin és Beat Jucker minden évben valamilyen aktuális tematika köré építik fel a szabadtéri tárlatot. Az idén a környezetvédelem fontosságához kapcsolódva a dzsungel élővilágát választották témának, s az alkotások elkészítéséhez 100 ezer 600 különféle fajtájú, formájú és színű tököt használtak fel. Ilyenkor a legnehezebb tököt is kiválasztják, az eddig rekorder egy 1226 kilogrammos volt, azt ezúttal nem sikerült felülmúlni.

- A kiállításon „tökös” gasztronómiai fogásokból is válogathatnak a látogatók – mesélte Boglárka. – Most sütőtöklevest, sütőtökös-sajtos spagettit, tökös gofrit, tökös pizzát kínáltak, míg frissítőként sütőtökös fröccsből vagy kávéból lehetett választani. Emellett sokfajta sütőtökös díszt, lekvárkülönlegességeket, pesztókat, magokat és fűszereket lehetett vásárolni. A virágzó barokk kastélypark egy másik szegletében pedig a rendkívül érdekes homokművészeti szobrokat lehetett látni. Akinek van kedve, még december elejéig megnézheti az igazán szép és érdekes kiállítást.

Egyébként a fiatalok másfél éve élnek a Baden-Württemberg tartományban található Mössingen városában. Boglárka szakácsként dolgozik egy húsboltban, ahol a friss húsok mellett kínálnak salátákat, szalámikat, meleg húskenyeret (Leberkäse) és persze főtt ételeket is. Gábor pedig egy farmon tevékenykedik, ahol többek között 180 szarvasmarha gondozása is a feladatai közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában