Elismerés

2022.08.18. 16:00

Újabb kitüntetést kap dr. Bence Lajos

Újabb magas rangú elismerésben, Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjban részesül dr. Bence Lajos muravidéki magyar író-költő, irodalomtörténész. Az állami kitüntetést a Szent István-napi programsorozat részeként, augusztus 19-én adják át Budapesten.

Gyuricza Ferenc

Dr. Bence Lajos Fotó: ZH-Archívum/Gyuricza Ferenc

Az állami kitüntetések sorába tartozó külhoni magyarságért díjat a Magyar Állandó Értekezlet 2018-as közgyűlésén hozott állásfoglalást követően nevezték el az előző évben elhunyt Kallós Zoltán Kossuth-nagydíjas néprajztudósról, a Magyar Művészeti Akadémia néhai tagjáról. Az elismerést olyan magánszemélyek vagy szervezetek kaphatják, akik vagy amelyek kiemelkedő tevékenységet végeznek a külhoni magyar közösségek érdekében. Dr. Bence Lajos több évtizedes irodalmi, kritikai, tudományos, publicisztikai és irodalomszervezői munkásságával érdemelte ki a díjat. 

Az 1956-ban született dr. Bence Lajos az egyik legismertebb muravidéki magyar író-költő. 2019-ben József Attila-díjat kapott, ez év februárjában pedig a Balassi-emlékkardot vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában