Egyre nagyobb kihívás az autók elhelyezése

2022.08.16. 17:30

Új parkolóhelyek a zalaegerszegi Stadion utcában

Naponta 50 ezer gépkocsi rója a megyeszékhely útjait, a forgalom lebonyolítása mellett a parkoló autók elhelyezése is egyre nagyobb kihívást jelent.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán és Böjte Sándor Zsolt a Stadion utcai parkolónál Fotó: A szerző

Egyebek mellett erről is szó esett kedden délelőtt a Stadion utca 1. számú épület mögött tartott tájékoztatón. Itt kilenc gépkocsit befogadó aszfaltos várakozóhely és mellette térköves járda épült. A Kovács Károly városépítő programban, tehát központi költségvetésből finanszírozott 21,6 millió forint értékű beruházás részleteit ismertetve Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a lakók kérését tolmácsolva Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő kezdeményezte a parkolók építését. Az igényt indokolja, hogy napjainkban a megyeszékhely 26 ezer háztartására 35 ezer gépkocsi jut, és a környező településekről beérkező járművekkel együtt naponta 50 ezer gépkocsi fordul meg a városban. A térségben, a Berzsenyi utca 13. számú társasház környezetében egy éve 6 parkolóhely épült, s a Kis utca kétirányúsítása kapcsán az iskolakezdésig újabb várakozóhelyek létesülnek.

Eddig kihasználatlan, elhanyagolt területen épült ki a kilenc új parkoló. Ezt Böjte Sándor Zsolt fogalmazta meg és szólt a térségben tervezett fejlesztésekről is. Ezek egyike lesz, hogy a Stadion utca 4-6. számú társasház buszállomás felőli oldalán átalakítják a várakozóhelyek rendjét. A jelenlegi merőleges helyett ferde, halszálkás beállóhelyeket festenek fel, lassítót helyeznek el, az autóbusz-állomáshoz vezető járdát pedig felújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában