Fejlesztés

2022.08.29. 16:00

Kész a terv a kerékpárútra Nagykanizsán

A Városfejlesztési Stratégia felülvizsgálatát, módosítását szeretné elérni Radics Bálint önkormányzati képviselő, szerinte ugyanis a következő 7 éves ciklusban a város rendelkezésére álló 7.9 milliárd forintból olyan fejlesztéseket kellene elsősorban megvalósítani, melyek konkrét kivitelezési tervekkel rendelkeznek.

Pásztor András

Radics Bálint képviselő a tervezett kerékpárút elejét mutatja, mely Miklósfától a liszói elágazásig tartana Fotó: Szakony Attila

Mint azt Radics Bálint elmondta: noha a Városfejlesztési Stratégiában a célok között szerepel a kerékpárút hálózat bővítése, ennek ellenére egyetlen méternyi fejlesztés sincs betervezve a következő hét évre.

- Pedig van olyan projekt, ami kész tervdokumentációval rendelkezik, a Zala Megyei Önkormányzat ugyanis kormányzati támogatásban részesült, hogy térségi jelentőségű kerékpárutak tervezését valósítsa meg - árulta el a képviselő. - A megyében 10 kerékpárút tekintetében kezdődött meg az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére irányuló munka. Nagykanizsát  három szakasz érinti, többek között Miklósfától a liszói elégazásig futó kerékpárút tervei is elkészültek. A közel 871 millió forintos beruházáshoz viszont forrást kellene rendelni, például a Városfejlesztési Stratégiában felhasználni kívánt uniós forrásokat.

Radics Bálint hangsúlyozta: a kerékpárút fejlesztésével nem csak a kerékpáros közlekedés problémája oldódna meg, hanem a gyalogos közlekedés, illetve a Miklósfa utcai teljes csapadékvíz elvezetése is , ami jelentős terhet venne le a következő években az önkormányzat válláról.

- A legutóbbi közgyűlésen az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója ugyan leszavazta a javaslatomat, miszerint a kerékpárút kialakítása is kerüljön be a Városfejlesztési Stratégiába, de nem adom fel, mert azt gondolom, sokkal ésszerűbb és kockázatmentesebb egy olyan beruházást megvalósítani, ami már kész tervekkel rendelkezik, mint egy olyat, amelyiknél azt sem tudjuk, milyen akadályokba ütközhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában