Vitorlásverseny

2022.08.05. 18:00

István, a Király a Keszthelyi-öbölben

Augusztus 20-án száznál is több hajó indulhat a vitorlásversenyen

Péter Béla Árpád

Az István, a Király Kupa néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé válhat. A sajtótájékoztatón (b-j) Gárdos Péter és Elekes Előd klubtag

Fotó: Egressy Orsolya/KNK PR)

Az elmúlt évek tapasztalatai és az előzetes visszajelzések alapján minden eddiginél több versenyzőre számítanak a szervezők a Nyugat-Balaton egyik legjelentősebb vitorlásversenyén, a keszthelyi István, a Király Kupán.

A szervezők reményei szerint idén átlépik az álomhatárt, és augusztus 20-án több mint 100 hajó indul a Bősz Adrián Borászat Nagydíjáért.

Gárdos Péter, a szervező Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke elmondta: az István, a Király Kupa vitorlásverseny csaknem 40 éves múltra tekint vissza, de csak az utóbbi néhány évben indult igazi fejlődésnek. A népszerűség növekedésének egyik oka, hogy a nyugati medence vitorlázói is ki vannak éhezve a regattákra, versenyekre és az azt követő parti eseményekre. Ezekből szép számmal akad a Balaton középső és keleti medencéjében, de ezeket Keszthelyről sokszor nehézkes elérni.

Gárdos Péter a fedélzeten. Idén száznál is több hajó indulására számítanak
Forrás: Egressy Orsolya/KNK PR)

A Keszthelyi Túravitorlás Club elnöke szerint az elmúlt években tapasztalt egyre nagyobb érdeklődés alapján minden esély megvan arra, hogy a Balaton egyik meghatározó vitorláseseményévé nője ki magát az István, a Király Kupa, amelynek köszönhetően a Nyugat-Balaton is fontosabb szerepet tölthet be a tó sportéletében.

A verseny egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy tavaly rekordszámú jelentkezéssel zárult a nevezés: összesen 194 vitorlázó 74 hajóval vett részt a futamon. Az előzetes érdeklődés alapján idén ennél is több indulóra számít a KTC elnöke.

A pénzdíjas viadal augusztus 20-án 13 órakor startol. Az idei program – amelyet Keszthely városa is támogat – egyik kiemelt eleme lesz az Élő Regatta Nagykoncert, emellett a szervezők készülnek ínyencségeket kínáló gasztroudvarral, italterasszal, sőt, hajnalig tartó DJ-s zenés partival is.

Gárdos Péter bízik abban, hogy folyamatos lesz a népszerűség növekedése, így az István, a Király Kupa néhány éven belül az egyik

legnagyobb hazai vitorláseseménnyé s egésznapos turisztikai és gasztrolátványossággá válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában