Az ország teljes lakosságát érinti

2022.07.03. 11:00

XVI. Alkalommal kerül sor a népszámlálásra

Előreláthatóan országosan mintegy 28 ezer számlálóbiztos részvételére lesz szükség október 1. és november 28. között a népszámlálás lebonyolításához, írja honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

ZH

Forrás: pixabay

A KSH a települési, illetve a fővárosban a kerületi önkormányzatok jegyzőivel közösen elindította a számlálóbiztosok toborzási kampányát. A munkalehetőségre a polgármesteri, valamint a közös önkormányzati hivatalokban jelentkezhetnek az érdeklődők. 
Tizenhatodik alkalommal kerül sor Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra október 1. és november 28. között. A legnagyobb hazai adatgyűjtés pontos képet ad az ország népességéről, eredményei megbízható alapot nyújtanak az országunkat, a településeinket és a közvetlen lakókörnyezetünket érintő legfontosabb gazdasági, szociális és területfejlesztési döntések előkészítéséhez. A népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény alapján az adatszolgáltatás mindenkinek kötelező. A háztartások ennek október 1–16. között önállóan, a kérdőívet interneten kitöltve tehetnek eleget. Ezt követően október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem éltek az online kitöltés lehetőségével. A válaszokat tableteken rögzítik, így az idei lesz az első elektronikus, papírkérdőívek nélküli népszámlálás. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában