Rendezvény

2022.07.30. 17:30

Világháborús katonákra emlékeztek és búcsút tartottak Zalalövőn

Szombaton délután a budafai településrészben az első és második világháborús emlékműnél tartottak megemlékezést a településen. Az ünnepségen Páli Zoltán plébános imádkozott a hősi halottak lelki üdvéért, majd Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott beszédet. Végezetül a megemlékezők elhelyezték koszorúikat az emlékműnél.

Korosa Titanilla

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Ezután vidámabb eseménnyel folytatódott a program, a budafai Szent Anna-napi búcsúval. A közösségi háznál Gyarmati Antal polgármester mondott beszédet, mellette Kalamár Péter, a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület nevében köszöntötte a megjelenteket és szólt az egyesületet érintő aktualitásokról is. Ezután kulturális műsor kezdődött. A délután folyamán fellépett a Salla néptánccsoport, az Irsai Asszonyok népdalcsokrot adtak elő, őket a Csesztregi népdalkör követte a színpadon, majd érkezett Tuboly Viki és az Ezüstlile néptánccsoport. A továbbiakban a sztárvendég Márió lépett a közönség elé, majd táncos fellépők következtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában