Graffiti

2022.07.26. 15:00

Padokat rongáltak meg a nagykanizsai Sétakertben

Nem sokkal azután, hogy elkészült, meg is rongálták a nagykanizsai Sétakertben létesített játszótér környékét. A játékelem közelében lévő padokat megkarcolták, összefirkálták, s graffiti került a villamosszekrényre is.

Benedek Bálint

A vandálok ott hagyták kéznyomukat a villamosszekrényen is...

Fotó: Benedek Bálint

Mint arról korábban már beszámoltunk: a Sétakertben lebontott pavilon helyére új játszóelemet és homokozót telepített kétmillió forint értékű adományból a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Kft.

Forrás: Benedek Bálint

A pihenőparkban az arctalan rongálók közvetlenül a játszótér mellett randalíroztak, s különféle olvashatatlan jelekkel rondították el a padokat. A tettes, vagy tettesek itt nem álltak meg, a park területén található összes új köztéri bútort összefirkálták különféle színű festékkel, volt olyan, amiből egy darabot kihasítottak. A vandalizmus felháborította a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Kft. vezérigazgatóját, Szabó Istvánt, hiszen minden erejükkel azon vannak, hogy szebbé varázsolják a Sétakertet.

Forrás: Benedek Bálint

- A játszótér megnyitását követő néhány nappal vették észre munkatársaink a rongálást - mondta a vezérigazgató. - A helyszínen az ehhez használt eszközt, egy öngyújtót is megtaláltuk, amivel a már lekezelt faanyagot égették meg. Erre a viselkedésre nem lehet észszerű magyarázatot találni, persze a graffitifirkákra sem, melyek a Sétakerten kívül városszerte megjelennek. Ezek a jelek felkerültek már az autóbuszvárók üvegoldalára és az elektromos kapcsolószekrényekre is. Kanizsa minden négyzetméterére nem lehet kamerát telepíteni, mert amellett, hogy sokba kerül, nem figyelhetjük állandóan az embereket.

Szerinte legközelebb a nyári szabadságolások után történhet meg a helyreállítás, mely újabb költségeket ró cégükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában