Visszavárták az egykori közgazdász hallgatókat és oktatóikat

2022.07.15. 09:30

Nosztalgiaórákat tartottak a zalaegerszegi egyetemen (videó)

Ötven évvel ezelőtt, 1972 szeptemberében adták át hivatalosan a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolát, amelyen közgazdász képzést indítottak.

ZH

Kárászné dr. Rácz Lídia egykori tanszékvezető írásvetítős órája a szabad ár-fix ár kölcsönhatásáról

Fotó: Pezzetta Umberto

Azóta jelentősen kiegészült a képzési tudományterületi paletta, és számos szervezeti változást is átélt az önállóan indult felsőoktatási intézmény, jelenleg a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ névre hallgat. A héten zajló félévszázados jubileumi eseménysorozat keretében két napon át nosztalgiaórákra hivatalosak az egykori hallgatók és az oktatók.

Lapunk a csütörtöki közgazdaságtan órán vett részt, ahol dr. Palányi Ildikó főiskolai docens, jelenlegi megbízott dékán, a korábbi oktatók közül pedig Kárászné dr. Rácz Lídia nyugalmazott tanszékvezető és dr. Halász Imre egykori dékán, a Budapesti Gazdasági Egyetem (az egerszegi kar korábbi anyaintézménye) professzor emeritusa találkozott az itt végzettekkel. Kárászné Rácz Lídia felidézte a rendszerváltás előtti tantárgyakat, majd az új diszciplinákat, az egyetemi óráját pedig a Marx és Lenin által kidolgozott extraprofit, majd a fix és a szabad ár egymásra gyakorolt hatásából tartotta meg. Ehhez a nosztalgia jegyében a raktárból kikerült írásvetítőt és a jó öreg alkoholos filcet használta. Halász Imre számos derűs anekdotával, emlékezetes történettel fűszerezte mondandóját, megidézte a legendás oktatók alakját, s azt is, hogy az orosz nyelv utáni átképzések során a kilencvenes években szinte az összes nagynevű PSZF-oktatót tanította németre.  A központi ünnepségre pénteken 14 órakor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában