Falunap

2022.07.10. 14:00

Kemencét és haranglábat vettek birtokba Hagyárosböröndön

Szombaton délután négy órakor avattak fel a település böröndi részében két új közösségi létesítményt.

ZH

Fotó: Pezzetta Umberto

A Leader-program biztosított 10 millió forintos forrást a harangláb felállítására és a közösségi kemence megépítésére, amelyeket szombaton vehettek birtokba a Haza Park elnevezésű téren a község lakói. Az avatáson Varga Katalin polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő miniszteri biztos szólt az újdonságok közösségépítő jelentőségéről. A képviselő üdvözölte a két falurész, Hagyáros és Börönd egységet teremtő fejlesztéseit, hiszen így az egymástól egy kilométerre lévő településrész hasonló közjóléti fejlődésen megy keresztül, az önkormányzat törekvései nyomán mindkét helyen biztosított a kikapcsolódás, a közösségi rendezvények lehetősége. Szombaton már az új kemencében sült pogácsát és langalit kóstolhatták a falunapi kulturális rendezvényen részt vevők.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a falunap résztvevőit.
A harangláb és a kemence avatása mellett kézműves foglalkozásra is mód nyílt és a Kossuth utcán építészeti kiállítás nyílt a 6. Göcseji Dombérozó programjai részeként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában