Három napos mulatság

2022.07.03. 16:23

KeszthelyFest: Ezúttal is megtelt élettel Keszthely belvárosa

Három napon át hangok és ízek bűvöletében élt a Balaton fővárosa. A KeszthelyFest ezúttal is nagyon sokakat vonzott a belvárosba.

Péter B. Árpád

Most is több helyszínen – a Fő téren, az Amazon udvarban, a sétálóutca közepén és a Goldmark ház udvarán – várták programok a látogatókat.  

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a KeszthelyFest kapcsán azt mondta: a nyárindító rendezvénnyel az is a céljuk, hogy még inkább megtöltsék vendégekkel, turistákkal a várost, s emellett az itt lakók számára is minőségi szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak. 

Ebben pedig nem volt hiba: az ízletes falatok és kiváló nedűk mellé a szervezők elhozták a belváros színpadaira – mások mellett – a Kaukázust, a Sugarloafot, Zsédát, fellépett a Torres Dani Trió, a Longstep 4kusztik, s több térségbeli formáció is, a gyerekeket pedig délutánonként például a Fanyűvő játékpark várta.

Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese felidézte, a KeszthelyFest a 2010-es években indult, majd az útkeresés évei után 2016-tól, a belvárosi borfesztivállal összefogva, a korábbinál nagyobb önkormányzati támogatással kialakult a mostani stílusa, rendje.

Osvald Bálint hozzátette: ez a program „mediterrán hangulatú, az estékre koncentráló, családias, barátoknak szóló rendezvény, ahol minőségi borokat is lehet fogyasztani, kisebb-nagyobb koncertekkel fűszerezve”. Mint mondta, ez a koncepció remekül működik Keszthely belvárosában, és a több helyszín is elnyerte a látogatók tetszését.

 

– Azt vettük észre: ha kicsit mozgatjuk a közönséget, akkor azt „jól viselik”, és ebből a sétálóutcán elhelyezett borházak, a belváros éttermei, valamint a hosszabb nyitva tartással üzemelő kereskedelmi egységek is profitálnak – szögezte le Osvald Bálint.

S valóban: az esték során hullámzott a belváros, a vendégek boros pohárral a kezükben bejárták a fesztivál szinte minden zeg-zugát, bele-belehallgatva a koncertekbe, vagy épp táncra perdülve a dj-k előtt. 

A péntek esti vihar miatt elmaradt Tóth Gabi koncertet vélhetően ősszel, a Balaton Színházban pótolják, erről már megkezdődtek az egyeztetések, mondta el lapunknak az igazgatóhelyettes.

Másnap azonban már nyoma sem volt a tomboló természetnek, így Torres Danit is láthatták a KeszthelyFest vendégei. Az énekes-zenész már sokszor lépett fel a sétálóutcában, s mint mondta, most is örömmel jött – ezúttal nem szólóban, hanem a nevét viselő trió élén állva. A színpad előtt nagyon sokan gyűltek össze, s többen Daniékkal együtt énekelték a slágereket, amelyek közt feldolgozások és latin dallamok is hallhatók voltak.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában