Versenyeztek

2022.06.14. 13:00

Tűzoltóversenyt tartottak Alsópáhokon

Öt méterről ötcentis nyílásba nagynyomású vízsugárral beletalálni, ez volt a feladat a szombaton megrendezett tűzoltóversenyen.

Arany Gábor

Öt méterről kellett beletalálni az 5 centiméteres nyílásba Fotó: ÖTE

Ebben az évben negyedik alkalommal hirdették meg a Zala Tűzoltó Kupa elnevezésű versenysorozatot Zala, valamint a szomszédos megyék és a mentő-tűzvédelmében részt vevő önkéntes szervezetek csapatai számára. A program három helyszínén négy fordulóban mérik össze tudásukat a csapatok női, férfi és ifjúsági kategóriában. A feladat szerint a 105 méterre lévő két célt kell leküzdeni legfeljebb egy köbméter vízzel. Ehhez 800 liter/perc kapacitású kismotorfecskendő adja az alapot, ehhez építik ki 100 méter hosszban a vezetéket, csatlakoztatják az osztott sugárcsövet, hogy aztán két versenyző betaláljon a 5 méterre felállított céltábla 5 centiméter átmérőjű nyílásába, méghozzá megfelelő erővel, mert az érzékelő csak akkor billen át, jelezve ezzel az érvényes találatot. Ez tehát küzdelem a technikával, a távolsággal, no meg az idővel. 
Az Alsópáhokon szombaton felavatott új tűzoltópályán megrendezett fordulóban a házigazdák végeztek az élen férfi és női kategóriában, az ifjúságiaknál a lakhegyi csapat lett az első. A következő fordulót június 25-én Csabrendeken rendezik meg. Ennek érdekessége, hogy éjszakai futamot tartanak, ugyanis a megméretés este 10 órakor kezdődik, az eredményhirdetést hajnali fél kettőre tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában