Egynapos túra

2022.06.20. 18:00

Szlovéniában járt a Szent János-hegyért Egyesület

Több helyre is ellátogatott a Szent János-hegyért Egyesület tagsága nemrég Szlovéniában. A kellemes kiránduláson szakmai tapasztalatokat is szereztek.

Korosa Titanilla

Az egyesület tagsága Lendva-hegyen a Cuk Borháznál

Keléné Juhász Ilona, a civil szervezet elnöke számolt be az egynapos túrától. 

-Június 11-én 40 fővel indultunk el Szlovéniába, tagjaink mellett pártoló tagjaink és közvetlen családtagjaik is részt vettek a programon - mondta. - Az első állomás Ptuj városa volt, ahol idegenvezetőnk segítségével ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel. Megtekintettük az Orpheus-oszlopot, mely a város jelképe. Mellette megnéztük a Városi Tornyot és a Szent György templomot. A Dráva-folyón átívelő hídról pedig gyönyörködtünk a városban s még a várat is felkerestük. Innen Jeruzalembe indultunk. Szlovénia ezen vidéke talán kicsit az olasz Toszkánához hasonlít. Itt a Malek Pincészetet kerestük fel. A házigazdák bemutatták nekünk az itteni borvidéket és borkóstolón vettünk részt. Következünk állomásunk Dobronakban az orchidea farm volt, majd Lendvára értünk, ahol szintén idegenvezető kalauzolt bennünket. A városból Lendva-hegyre mentünk tovább, a Vinárium-kilátóhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik a vidékre. Legvégül a Cuk Borházban látogattunk el, ahol megismerkedtünk vendéglátónk boraival, megkóstoltuk például a Cuk borászat különlegességét, a Hadik Vére elnevezésű vörösbort, mely tölgyfahordóban érlelt küvé pinot noir, zweigelt és kékfrankos borokból, illetve az itt készült pezsgőbort sem hagytuk ki. Ráadásul a házigazdánk ez utóbbit nem hagyományosan bontotta fel, hanem látványos mozdulattal egy kardcsapással. Itt ért véget a nagyon jó hangulatú kirándulásunk. 

Az egyesület legközelebbi programja augusztus első vasárnapján a búcsú lesz a Szent János-hegyen. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában