15 nyugdíjas csoport 19 műsorszámát láthatta a közönség

2022.06.08. 11:32

Művészeti találkozót tartott a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület

Nyolcadik alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a nyugdíjas klubok megyei művészeti találkozóját a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub Egyesület. A rendezvényen résztvevő 15 nyugdíjas csoport 19 műsorszámát láthatta a közönség.

Korosa Titanilla

A lovászi klub énekkara, elöl Tóth Károlyné köszöntötte a megjelenteket Fotó: A szerző

A megyében ez az egyik legnagyobb, legtöbb résztvevőt megszólaltató eseménye a szépkorúaknak. A megnyitón Tóth Károlyné, a lovászi klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy e rendezvények legfőbb célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a nyugdíjas korosztály számára a művészetek iránti szeretet bemutatására, a hagyományok őrzésére, továbbadására, egymás megismerésére. 

-E találkozókon tanulunk egymástól, örüljünk egymás sikereinek, és legfőképpen szórakozunk együtt - mondta. - A rendezvény sikeres megszervezésében segítségünkre volt Kovács Ferenc polgármester és Soós Veronika, az Olajbányász Művelődési Ház vezetője.  

A résztvevő klubok tagjait Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Kovács Ferenc, Lovászi polgármestere is köszöntötte, valamint részt vett a programon dr. Kocsis Gyula, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szervezet Zala Megyei
Klubszövetség elnöke is.

A programot közös énekléssel kezdték a résztvevők, szűkebb hazájuk iránti szeretetük kifejezéseként a Szép Zalában születtem című dal csendült fel. Ezután bemutatták a csoportok műsorukat. A házigazdák mellett több klub is képviseltette magát Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, illetve Gellénházáról, Csesztregről, Fűzvölgyről, Szepetnekről, Eszteregnyéről is érkeztek a találkozóra. A klubok tagjai szavalatokkal, dalcsokrokkal, megzenésített versekkel, paródiával, színpadi jelenetekkel, operettslágerekkel és táncos produkciókkal léptek fel. A lovászi klub énekkara nagy sikert aratott műsorával, a népdalok mellett népszerű slágereket hallhatott tőlük a közönség.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában