Éremosztótól a főzőversenyig

2022.06.07. 12:00

Kétnapos pünkösdi rendezvényt tartottak Rédicsen

Vasárnap kezdődött a hagyományos kétnapos pünkösdi program a határ menti településen.

Korosa Titanilla

A főzőversenyen győztes Fantasztikus Négyes csapatának tagjai, valamint középen Vigh László, jobbra Soós Endréné

Előbb szentmisét tartottak, majd a helyi labdarúgócsapat a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség együttesével csapott össze barátságos mérkőzésen. Ekkor tartották a bajnoki éremátadást a Rédics KSE labdarúgócsapatának, az együttes ugyanis a megyei bajnokság harmadosztályában megnyerte a nyugati csoport küzdelmeit. A programsorozat természetesen hétfőn is folytatódott. Délelőtt a sportpályánál főzőverseny kezdődött, melyre 16 csapat nevezett. A délutáni program elején Soós Endréné polgármester köszöntötte a megjelenteket, és kifejezte örömét, hogy a koronavírus- járványon túljutva újra összegyűlhettek erre az eseményre. 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos is jelen volt a programon, aki köszöntőjében megemlékezett a nemzeti összetartozás napjáról, melynek a határtérségben, így Rédicsen is különös jelentősége van. Emellett szólt a falvak fejlesztési lehetőségeiről is. Ezt követte a főzőverseny eredményhirdetése. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ízletes, házias, magyaros ételeket készítettek a csapatok, szerepelt a kínálatban székelykáposzta, babgulyás, marhapörkölt és vadpörkölt is. Végül a Fantasztikus Négyes fantázianevet viselő társaság érdemelte ki a legjobbnak járó díjat, ők marhapörköltet készítettek dödöllével. Ezután a kulturális műsor fellépői szórakoztatták a közönséget, a sztárvendég Dankó Szilvi, a mulatós műfaj népszerűbb előadója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában