Környezetvédelemről is hallhattak a diákok

2022.06.09. 15:00

Iskolások ismerhették meg a nagykanizsai szennyvíztisztító telep működését

Fenntarthatósági élménynap keretében mutatta be az iskolás korosztálynak a szennyvíztisztító telep működését tegnap a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt.

Horváth-Balogh Attila

Sánta Zoltán üzemvezető beszélt a szennyvíztisztításról

Forrás: Gergely Szilárd

Az általános iskolásokat Cziráki László elnök-vezérigazgató és Kendli Richárd műszaki igazgató köszöntötte, majd a gyerekek a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról hallhattak érdekes információkat, megnéztek egy kisfilmet, kvízjátékban vehettek részt, és megtekinthették a szennyvíztisztító telepet. 

– Az élménynap egy határon átnyúló, horvát–magyar pályázati program része, melynek vezető partnere a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. – mondta Cziráki László. – A csáktornyai vízművel és a Pannon Egyetemmel közösen nyertünk 150 millió forint támogatást mintavételezésekre a murai vízbázishoz kapcsolódóan. A Murából és a Mura menti kutakból veszünk mintákat, melyeket laboratóriumi vizsgálatok alá vetünk, s az eredményt az egyetem szakemberei kiértékelik. A fenntarthatósági napra ötven 5–6. osztályos diákot hívtunk meg, ugyanis már gyermekkorban meg kell kezdeni a szemléletformálást, hogy a gyerekek is lássák, a tiszta víz előállítása mennyire komplex és eléggé költséges tevékenység. 

Vinhoffer Judit projektmenedzser, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft. munkatársa elmondta: játékos feladatokat is adtak a gyerekeknek, melyeken keresztül közelebb kerültek a környezettudatos életmódhoz. A nap a jutalmak kiosztásával és pizzázással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában