Édes meglepetés a városnapon

2022.06.03. 17:58

Idén is megválasztották Keszthely tortáját, két kategóriában

Folytatva a tavaly életre hívott kezdeményezést, idén is megválasztották Keszthely Város Tortáját, két kategóriában. A nyerteseket a szombati, a település első írásos említésének 775. évfordulóját ünneplő programon hirdetik ki.

Péter B. Árpád

A zsűritagok a benevezett tortákkal. Még néhány órán át titkos, kik nyertek

Keszthely 1247-ben szerepel első ízben írott forrásban, a veszprémi káptalan oklevelében. Ennek emlékére változatos programokkal készül a város az előttünk álló hétvégére, a város napjára, amelyhez kapcsolódva, akárcsak tavaly, idén is kiválasztották a város tortáját és reformédességét. 

Az előző esztendőhöz képest újdonság volt az idei kiírásban, hogy nemcsak keszthelyi, hanem minden zalai cukrászda nevezhetett.

A jelentkezéseket hagyományos, vagy reform („mentes”) kategóriákban várták, olyan új, saját recept alapján elkészített tortákkal, amelyek kreatív ötletek alapján, lehetőleg magyaros, regionális ízvilággal készültek. 

A kiírásra végül kilenc pályázat érkezett, a beérkezett kreációkat pedig szakmai zsűri bírálta el a keszthelyi VSZK tanéttermében. A grémium tagja volt Vozár Péterné alpolgármester, Őry Rózsa kabinetvezető, Vizlendvai László, a ZSZC főigazgatója, Kövérné Kalmár Mónika, a Balatoni Kör elnökségi tagja, Fazekas Eufrozina, a Hotel Helikon igazgatója és Kovács Eszter, a reformkategóriában tavaly győztes Pille süti tulajdonosa. 

Mint az önkormányzat közölte, hagyományteremtő és közösségépítő céllal hirdették meg tavaly első ízben a Keszthely Város Tortája pályázatot, amely sok pozitív visszajelzést kapott a helyben élőktől és a turistáktól egyaránt, így nem is volt kérdéses a folytatás. 

Az idei nyerteseket azonban a szervezők nem árulták el, mert meglepetésnek s édes örömünnepnek szánják az eredményhirdetést, azt azonban ígérik, hogy a győztes remekek már a városnapi hétvégén kaphatóak lesznek, s a látogatók később is megkóstolhatják a cukrászkreációkat.

A pályázat eredményhirdetését szombaton 10 órakor, a Fő téren kezdődő városnapi ünnepen tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában